Malin och Calle <3

DATUM:
 
Det här bröllopet var ett av dom finaste jag någonsin fotograferat. Jag är så glad att dom bokade mig. Jag fick mig också väldigt fina vänner på köpet. Vi kände inte varandra innan men tack vare det så fick jag inte bara dom bästa bilderna i min bröllopsportfolio utan jag fick också se en av mina kommande bästa vänner gifta sig. Vigseln hölls vid sjön på deras gård och Malin kom ridande på sin häst i brudkänning ner till vigselplatsen där Calle stod och väntade.
 
Det är Malin som jag rider mycket hos och det är hennes (och Calles) lilla son Oscar som jag brukar sitta barnvakt åt och som ibland figurerar på min bilder. Så tacksam att dom kom in i mitt liv.

En tillbakablick

DATUM:
I sommar är jag hitills inbokad på tre bröllop. Det ska bli jätteroligt att få föreviga dessa härliga människors stora dag. Men jag blir alltid väldigt pirrig innan. Jag ber till vädergudarna om fint väder, bra ljus i kyrkan och att kameran vill sammarbeta.
 
 
Jag har gått igenom lite gamla bröllopsbilder från tidigare år och hittade dom här från 2013. Dessa bilder är, förutom min systers bröllop, från den allra första bröllopsfotograferinen jag någonsin gjort. Jag kommer såväl ihåg hur fruktansvärt nervös jag var dagen innan. Trots att jag kände brudparet lite sen innan. Jag var så rädd att misslyckas. Att bilderna inte skulle bli så bra som jag tänkt mig och att brudparet inte skulle bli nöjda. Vem vill komma efter ett bröllop och säga att bilderna inte blev bra. Man kan ju inte be om att få en ny dag att ta om dom direkt. Men dom var så fina ihop och det kändes så avslappnat och bra när vi körde porträttfotografering. Och den fina naturen gjorde sitt samt att vädret var lyckat så jag fick tack och lov många fina bilder som både jag och bröllopsparet var nöjda med.
 
Där och då visste jag att jag ville fortsätta att fotografera bröllop. Visst ser jag i dag när jag kollar tillbaka att det finns saker jag bode ha tänkt på men man kan inte vara proffs på en gång och övning ger färdighet. Det är bra att jag i dag kan gå tillbaka och kika på gamla bilder och tänka med ett kritiskt öga.  
 
Bilden ovan är fin. Men kanske skulle jag ha valt att stå mer till höger för att slippa huset i bakgrunden. Bilden nedan är från samma plats med en annan placering.
 

Liten summering av Mars

DATUM:
Här kommer lite vardagsbilder på hur mars månad varit för mig. Det har varit en otroligt tung månad då man inte har känt sig på topp. 
 
I slutet av Februari och början av Mars så var vi på en välbehövlig resa till Cervinia i norra Italien och åkte skidor. Det var mäktigt. Otroligt vackert, härligt och roligt. Framför allt kul att umgås med nära och kära en vecka. 
 
Det snöade och regnade om vartannat. Våren kom ett par dagar och sedan drog den igen. Jag har varit och repat inför jubileumskonsert i Maserhallen. Det kommer att bli grymt. Massa bra låtar med bland annat ABBA, Queen och Coldplay. Känns bra att jag kan fortsätta sjunga här då jag fått lov att hoppa av gospelkören den här terminen pga jobbet.
 
I mitten av Mars var jag tvungen att säga hejdå till min älskade Frida som inte har mått bra på länge. 17 år blev hon. Hon var min stora kärlek när jag var liten. Sen när jag flyttade så trivdes hon inte i lägenhet och fick därför flytta hem till goda vänner till mig i Stennäset. Det var sorgligt att se henne sista gången. Så smal och trött. Det var dags för henne att gå vidare.
 
Jag var barnvakt några gånger åt den här myspöjken. 
 
Massor av kor hemma hos Malin och Calle har fått kalvar nu. Dom är så gudomligt söta så det finns inte. <3
 
Grejade lite med hästarna och red lite på Kingen såklart. Har kommit in i någon sorts rädsla när jag sitter i sadeln. Vet inte varför det inte ger sig. Kanske för att jag inte mår så bra just nu och då blir man extra känslig helt enkelt. Men jag ger inte upp.
 
Och så kom våren och snön försvann. Jag önskar att jag kunnat njuta lite mer. Men vill mest stänga in mig just nu. Tror att det är en blandning av att jag sover dåligt, att jobbet är stressande och att många runt omkring mig inte mår så bra just nu. Förhoppningsvis får jag mer kraft i April. Jag ska tanka så mycket D-vitaminer jag kan av solen nu under våren.